Prodaja, Špelina ulica 1, Maribor
pon-pet: 8.00-18.00
sob:      8.00-12.00
tel.: (02) 450 2 450
e-pošta: kia@p-d.si

Servis, Ptujska cesta 293
pon-pet: 8.00-17.00
sob:       8.00-12.00
tel.: (02) 450 3 450
e-pošta: servis@p-d.si
Novi pro_ceeVengaNovi 2014 SportageNovi Picanto

Električni Kia Soul EV pridobil okoljski certifikat TÜV Nord

Električni Kia Soul EV je najnovejši model najstarejšega korejskega avtomobilista, ki si je prislužil pomemben certifikat za izjemne dosežke na področju ohranjanja okolja.

TÜV Nord, neodvisno združenje za tehnični nadzor, je novemu Soulu EV podelil certifikat za doseganje standarda ISO 14040 za življenjski cikel izdelka (LCA). LCA ocenjuje okoljski vpliv tako vozila kot tudi celoten proces od same proizvodnje do konca življenjskega cikla vozila ter upošteva dejavnike kot so npr. izbor materialov, izpuste in recikliranje vozila.

V primerjavi z dizelsko različico Soula se električni Soul EV lahko pohvali z ničelnimi emisijami, skozi celoten življenjski cikel vozila pa v zrak spušča 39,7% manj toplogrednih plinov kot sta npr. ogljikov dioksid in metan. Soul EV je prav tako dosegel izboljšanja na področju ustvarjanja fotokemičnega oksidanta, saj se proizvede manj smoga pri proizvodnji vozila in med njegovo življenjsko dobo.

Kia je prvi certifikat TÜV Nord prejela leta 2008 za prvo generacijo cee’da, letos pa se je število Kiinih modelov s certifikatom ISO 14040 LCA povzpelo na 11.

Kiina prizadevanja za čistejše okolje niso od včeraj, saj imajo že od leta 2006 pri razvoju vsakega posameznega modela za cilj zmanjšanje okoljskega odtisa Kiinih proizvodnih operacij.

Ta okolju prijaznejši razvojni proces vključuje 5 glavnih korakov:
-    Uresničevanje programa za ocenjevanje okoljskih referenc skozi celotni življenjski cikel vozila
-    Uporaba 3D risb v fazi oblikovanja, da lahko preverijo možnosti recikliranja
-    Podrobne fizične analize izdelka med razvojnim procesom, da lahko preverijo možnosti reciklianja
-    Uporaba okolju prijaznejših materialov
-    Učinkovitejši prizvodni procesi zaradi izboljšav pri uporabi materialov ter poenostavitve  
oblikovanja delov.

Nedavno so iz Kie sporočili, da nameravajo doseči certifikat ISO 50001 za vse svoje tovarne, kar bo prispevalo k boljšemu upravljanju s porabo energije. ISO 50001 je mednarodni standard pri korporativnem načrtovanju shranjevanja energije in njegovi uresničitvi. Kiina tovarna Gwangju je certifikat ISO 50001 prejela 2012, kmalu pa ji bodo sledile še ostale.

 

***
Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 170 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 48.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

nazaj »