Prodaja, Špelina ulica 1, Maribor
pon-pet: 8.00-18.00
sob:      8.00-12.00
tel.: (02) 450 2 450
e-pošta: kia@p-d.si

Servis, Ptujska cesta 293
pon-pet: 8.00-17.00
sob:       8.00-12.00
tel.: (02) 450 3 450
e-pošta: servis@p-d.si
Novi pro_ceeNovi ceeNovi ceeNovi Sorento

Kia Optima Hybrid prejemnica glavne nemške nagrade za inovacijo

Kia Optima Hybrid je osvojila "Plus X" nagrado za inovacijo. Ta nagrada je obenem tudi potrditev najvišje kakovosti, najboljšega oblikovanja ter najbolj naprednega razmišljanja pri snovanju izdelka.

Neodvisna žirija, ki jo sestavljajo strokovnjaki in novinarji iz 25 različnih dejavnosti, je Kia Optimi Hybrid podelilo štiri nagrade "Plus X". Hibridna Optima je ocenjena kot najboljša v kategorijah visoke kakovosti, enostavnosti uporabe, oblikovanja ter ekologije. Pri izbiri najboljših je žirija lahko računala na podporo uglednega raziskovalnega inštituta "TÜV SÜD Product Service".

Optima, Kiina limuzina D-segmenta z močjo 131 kW (177 KM), je dobila najboljše ocene v vseh štirih kategorijah. Žirija je kot glavne adute Optime navedla moderen vzporedni hibridni sistem, ki omogoča zelo nizke emisije CO2 (le 119 g/km), sodobno in dinamično zunanjost, udobje potniške kabine ter izjemno kakovost in zanesljivost vozila (tako kot vse ostale Kie bo tudi hibridna optima imela kar 7-letno tovarniško garancijo)

Kia je nedavno dokončala nadgradnjo športno-elegantne hibridne limuzine Optima, ki bo naprodaj naslednje leto. Optima Hybrid se po novem ponaša s še bolj privlačno obliko, izboljšano aerodinamiko (s količnikom zračnega upora le Cd=0,26), večjo udobnostjo in multimedijskimi pripomočki. Nova Optima uporablja najnovejše varnostne tehnologije, ki med drugim vključujejo radarski sistem pomoči pri menjavi voznega pasu, sistem opozarjanja pri menjavi voznega pasu ter pametni sistem za samodejno parkiranje. Tako kot luksuzno udobje bodo tudi omenjene tehnologije del serijske opreme nove Optime.

Odvisno od tržišča bo nova Optima serijsko nudila navigacijo z 8-palčnim zaslonom, Infinity Premium avdio sistem, pametni ključ in gumb za zagon motorja, električno nastavitev voznikovega sedeža s spominsko funkcijo, električno nastavitev sovoznikovega sedeža, hlajenje prednjih sedežev, gretje prednjih in zadnjih sedežev, dvopodročno samodejno klimatsko napravo, kamero za pomoč pri vzvratni vožnji, ksenonske žaromete, LED meglenke, LED dnevne luči in LED zadnje luči ter zložljiva stranska ogledala.


"Plus X" faktor: nagrajuje dodano vrednost
Cilj nagrade "Plus X" je prepoznati in predstaviti izjemne, inovativne, visokokakovostne izdelke. Letos se je tekmovanje odvijalo že enajstič, "Plus X" pa je vodilna svetovna nagrada za inovacije na področju tehnoloških, športnih in lifestyle izdelkov. Tekmovalce ocenjujejo  v sedmih kategorijah: inovativnost, visoka kakovost, oblika, enostavnost uporabe, funkcionalnost, ergonomija ter ekologija. Prejemnike nagrad izbira mednarodna žirija, ki jo sestavljajo predstavniki strokovanjakov in novinarjev iz 25 različnih dejavnosti. Žirijo podpira ugledni raziskovalni inštitut "TÜV SÜD Product Service".

 


***
Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 170 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 48.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

 

 

 

 

nazaj »