Prodaja, Špelina ulica 1, Maribor
pon-pet: 8.00-18.00
sob:      8.00-12.00
tel.: (02) 450 2 450
e-pošta: kia@p-d.si

Servis, Ptujska cesta 293
pon-pet: 8.00-17.00
sob:       8.00-12.00
tel.: (02) 450 3 450
e-pošta: servis@p-d.si
Novi pro_ceeNovi SportageNovi ceeNovi Picanto

Novi Kia Sorento z okoljskim certifikatom TÜV Nord

Novi Sorento, ki so ga prvič predstavili oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu, je postal Kiin zadnji model, ki je prejel mednarodno priznan certifikat za svoj vpliv na okolje tekom svoje celotne življenjske dobe.

TÜV Nord, vodilna neodvisna organizacija za tehnični nadzor, je novemu Sorentu podelila certifikat za izpolnjevanje standarda ISO 14040 za življenjski cikel izdelka (LCA - Life Cycle Assessment). LCA predvideva okoljski vpliv vozila skozi njegovo celotno življenjsko dobo ter širok nabor razvojnih in proizvodnih dejavnikov, npr. pridobivanje surovin, predproizvodna testiranja in izkoristek proizvodnih zmogljivosti.

Prvi TÜV Nord certifikat je Kia prejela leta 2008 za model cee’d, ki mu je nato sledilo kar 11 modelov, tako da ima Kia zdaj 12 modelov, ki se lahko pohvalijo s certifikatom ISO 14040.

V primerjavi s predhodnikom je novi Sorento izboljšal svoj potencial ustvarjanja fotokemičnih oksidantov za skorajda 13% (POCP). POCP meri količino smoga, ki se proizvede tako pri postopku izdelave vozila kot vozilo samo skozi svojo življenjsko dobo.

Kia je že pred nekaj meseci najavila svojo namero, da za vse svoje tovarne po vsem svetu pridobi certifikat ISO 50001, ki je mednarodni standard za načrtovanje in uresničitev shranjevanja energije in bo certifikat pripomogel k boljšemu upravljanju s porabo energije. Sicer si Kiina tovarna v kraju Gwangju lasti ta certifikat od leta 2012, ostale pa ji bodo sledile v kratkem.

 

***
    Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 170 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 48.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

nazaj »