Prodaja, Špelina ulica 1, Maribor
pon-pet: 8.00-18.00
sob:      8.00-12.00
tel.: (02) 450 2 450
e-pošta: kia@p-d.si

Servis, Ptujska cesta 293
pon-pet: 8.00-17.00
sob:       8.00-12.00
tel.: (02) 450 3 450
e-pošta: servis@p-d.si
Novi pro_ceeNovi ceeNovi CarensNovi Rio

Kia Sportage odlična po študiji J.D. Power 2014

V študiji, ki uvršča vozila in proizvajalce na nemškem tržišču glede na celotno zadovoljstvo lastnikov vozil, so se dobro odrezali tudi ostali Kiini modeli, tako da se je Kia prvič uvrstila med Top 10 proizvajalcev.

Študija je zajela več kot 18.000 nemških voznikov, ki so v podrobnem spletnem vprašalniku izrazili svojo stopnjo (ne)zadovoljstva s svojim vozilom. Vozniki so ocenjevali kakovost, zanesljivost, privlačnost in sprotne stroške svojega vozila.

Sportage je z oceno 83,6% imel najbolj zadovoljne lastnike v svojem razredu kompaktnih športnih terencev (6. mesto na skupni lestvici vseh vozil), medtem ko so cee’d (2. med kompaktnimi vozili z 81,2%), Rio (3. med majhnimi vozili z 81,3%), in Venga (4. med manjšimi enoprostorci s 77,4%) prav tako dosegli visoke ocene.

Ta teden je Kia Venga postala tudi ‘najboljši manjši enoprostorec’ v britanski študiji JD Power 2014 What Car?. Poleg tega je Venga, ki jo tako kot Sportaga in cee'dovo družino proizvajajo na Slovaškem, bila v tej študiji na 16. mestu med vsemi modeli z 79,7% zadovoljnih lastnikov.

Med vsemi proizvajalci se je Kia v Nemčiji v primerjavi z letom prej povzpela za 5 mest na 10. mesto (leta 2012 je bila na 17. mestu) in s tem izkazuje dolgoročni napredek pri zadovoljstvu strank.

Sportage je z 89.553 prodanimi primerki v letu 2013 najbolje prodajano Kiino vozilo v Evropi, prodanih je bilo 11% več kot leto prej. Proizvajajo ga v Kiini tovarni v slovaški Žilini od koder je v izboljšani različici pred nekaj meseci začel svojo pot po vsej Evropi.

 

 

***
Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje letno izdela več kot 2,7 milijona vozil, ki jih prek razvejane prodajno-servisne mreže prodaja v 170 državah. Podjetje zaposluje po vsem svetu več kot 48.000 delavcev in stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Ključna vloga pri oblikovanju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia je zaupana tehnično-razvojnemu ter oblikovalskemu centru iz nemškega Frankfurta. Oblikovanje vseh vozil znamke Kia poteka pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo nadarjenost potrjujejo številne evropske in mednarodne dizajnerske nagrade, kot so red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljši avtomobilski dizajn. Izrazito evropsko orientiranost dopolnjuje Kia z moderno tovarno v slovaškem mestu Žilina in evropskim tehničnim centrom za razvoj in izdelavo motorjev, ki postavljajo Kio na prestol izdelovalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva. Avtomobilska znamka Kia je hkrati uradni avtomobilski partner svetovne nogometne organizacije FIFA in glavni sponzor slovitega teniškega turnirja Australian Open. Slogan podjetja Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalno zavezo podjetja k ustvarjanju avtomobilov, ki z moderno tehniko, naprednimi rešitvami in nenehnimi inovacijami prehitevajo nakupna pričakovanja ter z revolucionarnim 7-letnim jamstvom predstavljajo najboljšo nakupno izbiro za vaš denar.

 

nazaj »